Sorok a NAV atádi irodája előtt

Zömmel a gépjárműadó befizetése miatt, most jár le a határidő. Az értesítéseket ügyfélkapun keresztül küldte a NAV, ám azt sokan nem érik el. A sorállás mindenhol jellemző, és napok óta tart.

Nem helyi sajátosságról van tehát szó, Kaposváron vagy az ország más városaiban ugyanez a helyzet. Most másodszor kell az önkormányzatok helyett az adóhatóságnak befizetni a gépjárműadót. Tavaly az összegek kerekítése okozott felzúdulást, idén ez már nem probléma. Ám mivel az adó befizetésével kapcsolatos értesítéseket, határozatokat az ügyfélkapun keresztül küldte ki a NAV, az sok emberhez nem jutott el: ha rendelkeznek is ügyfélkapus hozzáféréssel, nem használják azt, esetleg még az elektronikus levélben küldött értesítés sem jutott el hozzájuk.

Ma reggel mintegy húszan álltak sorban az adóhatóság nagyatádi irodája előtt. Mint a helyszínen kiderült, a lassabb haladásnak az is oka, hogy a két ügyintéző helyett most csak egy dolgozik betegség miatt.

Kérdésünkre a NAV somogy megyei igazgatósága azt válaszolta: különböző típusú ügyeket intéznek az ügyfelek, egyrészt a gépjárműadó befizetésének a határideje valóban március 15., de már érkeznek szja-bevallással kapcsolatban is, mások pedig pl. igazolást kérnek.

A NAV központi tájékoztatása szerint a gépjárműadót többféleképpen is be lehet fizetni, például postai csekken vagy átutalással a 10032000-01079160 számlaszámra (NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számla). Ha valaki természetes személyként csekken szeretne fizetni, SMS-ben is kérhet csekket a 06/30 344-4304-es telefonszámon.

Egyébként a következő hétvégéken módosul a NAV somogyi ügyfélfogadása: március 14-15-én mindenhol szünetel. A nagyatádi kirendeltség március 25-én, pénteken 8.00 órától 14.00 óráig; másnap, március 26-án, szombaton pedig 8.00 órától 12.00 óráig tart nyitva.

Ma reggel mintegy húszan álltak sorban az adóhatóság nagyatádi irodája előtt
Ma reggel mintegy húszan álltak sorban az adóhatóság nagyatádi irodája előtt

Megosztás