Sorok kígyóznak a Nagyatádi Kórház előtt

Már reggel 30 ember állt sorba az oltópont előtt. Ma lehet Pfizer-oltást kapni, de a regisztrációs oldal elérhetetlen. A háziorvosok szerint égnek a telefonvonalak, teljes a káosz, már követhetetlen, ki kapott oltás.

A nyilvántartások már korábban összekuszálódtak: oltottak a háziorvosok és a kórházak is, központi sms-üzenetben is behívtak rengeteg embert. Napok óta pedig online is lehet jelentkezni az eeszt-n keresztül (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér). Így aztán több forrásból is kapnak meghívást az emberek ugyanarra az oltásra, ami végképp összekuszálta a szálakat.

Teljes káoszba fordult az oltásszervezés. Már napok óta hiába próbálok oltásra hívni embereket, többnyire azt válaszolják, hogy már jelentkeztek vagy megkapták – mondta az egyik nagyatádi háziorvos. – Eddig sem tudtuk követni, ki kapott oltást, csak azokét, akiket mi oltottunk be. A kórházak nem küldenek visszajelzést. Két hete tőlünk kértek listát arról, hogy kiket küldtünk oda, és ki milyen oltást vett fel. Hát nem nekik kellene azt tudniuk? Én honnan tudhatnám, hogy akit odaküldtem, elment-e egyáltalán, és milyen vakcinát kapott?

Miután ma reggel kiderült, hogy kizárólag a mai napon Pfizer vakcinával is beoltathatja magát bárki, rögtön lefagyott az eeszt. Az emberek elindultak hát a kórházhoz. Ott már reggel harmincan álltak sora, néhányan szakrendelésre érkeztek, mások oltásra. 

– Én úgy hallottam, lehet jönni így is, úgy is – mondta az egyik sorbanálló férfi, arra utalva, hogy elektronikusan nem tudott bejelentkezni. Kérdezték a kórház előtt segtő katonát, de ő a vállát vonogatta. Többen is mondták, azért jöttek ide, mert a regisztrációs oldal be sem engedi őket lépni.

Most arról értesültünk, hogy helyreállt az oldal elérhetősége. Az egyik nagyatádi háziorvos arra kérte szerkesztőségünket, írjuk meg:

aki Pfizer oltást akar, a nagyatádi oltópontra regisztrálja be magát a vakcinainfo.gov.hu oldalon , és foglaljon időpontot ma délután 13.00-19.00 óra közöttre.

A legfrissebb információ szerint csak azok kaphatnak vakcinát az oltóponton, akik regisztráltak előzetesen.

Megosztás