Szombattól újabb nyitás, már Pfizerre is lehet jelentkezni

Éjfélre kell hazaérni holnaptól, a 16-18 éves korosztályt az érettségi után oltják be, kizárólag Pfizerrel. Arra ma még lehet jelentkezni, utána félreteszik a fiataloknak – közölte Orbán Viktor.

Jelenleg nem mennek elegen oltásra, ezért a miniszterelnök egyelőre nem árulta el, hogy a nyitás következő lépése 4,5 vagy 5 millió beoltott után lesz-e. Szombat reggeltől életbe lép a lazítás következő lépése, jelentette be Orbán Viktor a szokásos péntek reggeli rádiós beszélgetésében. A részletesebb szabályokat itt tekinthetik meg.

A kormányfő közölte azt is, hogy ma beolthatjuk magunkat Pfizerrel, ha regisztráltunk, és tudunk jelentkezni az eeszt-ben. Csakhogy a vakcinaregisztrációs oldalban ma reggel lefagyott, miután kiderült, hogy Pfizerre is lehet jelentkezni. A terv szerint pénteken összesen 100 ezer darab Pfizer-vakcinát fognak beadni az oltópontokon.

Közben megjelent a közlönyben: utazhatnak a védettek – írja a hvg.hu. A védettségi igazolvánnyal rendelkező magyar állampolgárokra és tartózkodási engedéllyel itt élőkre nem vonatkoznak az utazási korlátozások – jelent meg egy csütörtök este kihirdetett és 23 órakor már hatályba is lépett kormányrendeletben. Szabadon átléphetik a határt magáncélból is.

Megosztás