Sorsoltak a Magyar Kupában

Tegnap este kisorsolták a MOL Magyar Kupa első fordulójának párosítását. A legjobb 82 közé jutásért zajló szakaszban a NB III-as és megyei csapatok vesznek részt, közöttük a Nagyatádi FC.

A felsőbb osztályokból csak később, a harmadik körben csatlakoznak az együttesek.

A sorsolás során a Nagyatádi FC Fejér vármegyéből kapott ellenfelet, mégpedig a Baracs csapatához látogatnak a mieink. Az ellenfél az előző idényben a Fejér vármegyei második osztályban szerepelt, ott harmadik helyezett lett. Történetük során egyszer jutottak fel az NB 3-ba, még a 2000/2001-es bajnoki kiírásban, ahol a hetedik helyen végeztek, ám a következő szezonban utolsóként kiestek. Azóta a megyei első és másodosztály között ingáznak. A másodosztályban az elmúlt négy szezon során háromszor lettek ezüstérmesek.

Érdekesség, hogy korábban a két csapatnak minden esélye megvolt arra, hogy találkozzon egymással, hisz 2000/2001-es szezonban a Nagyatádi FC felkerült az NB 3 Dráva csoportjába, ahol előzőleg a Baracs is játszott, ám ez volt az a bajnoki évad, amikor átvariálták a csoportbeosztásokat, és emiatt a baracsiak átkerültek az NB 3 Duna csoportjába.

A párharcokból továbbjutó csapatokat a második körben földrajzi elhelyezkedésük alapján négy csoportra osztják, azokon belül nincs kiemelés, így bárki játszhat bárkivel. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, ha a rendes játékidőben nem születik döntés, kétszer 15 perces hosszabbítás következik, ha ez sem elég a továbbjutáshoz, tizenegyespárbajban dől el a párharc sorsa – írja az NSO.

Megosztás