Sportnapot tartott az ÁFÉSZ Nyugdíjas Klub

Az 52 tagú nyugdíjas szervezet nemcsak mozgásos, hanem szellemi vetélkedőkön is megmozgatta a résztvevőket. Két másik klubból is hívta egy-egy csapatot, ők fokozták a jó hangulatot.

Az egykori kiskereskedők, vendéglátósok és szolgáltatók 2001-ben alapították a nagyatádi ÁFÉSZ Nyugdíjas Klubot 58 fővel. Az alapító tagok közül 11-en maradtak, de szerencsére újabbak is csatlakoztak.

Arra már inkább csak az 50 felettiek emlékeznek, mi volt egykor az ÁFÉSZ (Általános Fogyasztási és Értékesítési Szövetkezet), amely a 80-as években élte a virágkorát, amikor a kiskereskedelmi és szolgáltatói szektor harmada az ÁFÉSZ-ek keretein belül  zajlott.

A koronavírus-járvány miatti kényszerű kihagyás uátn idén ismét megrendezhette a klub a hagyományos sportnapját. Ezúttal a turisztikai központ udvarán gyűltek össze. 

Vendégeket is hívtunk, két másik klubból egy-egy ötfős csapatot – mondta Balatincz Lászlóné klubelnök. – A mi három csapatunkkal együtt ők is vetélkedtek. Ormai István polgármester és Németh Csaba alpolgármester összeállított egy 10 kérdésből álló tesztet Nagyatád városáról, az egészségfejlesztési iroda munkatársai pedig egy másikat. Ők egyábként vizsgálatokat is végeztek és egy előadást is tartottak. A sportvetélkedőn volt gránáthajítás és kosárba dobás, kapura rúgás és ping-pong játék.

Az ebédre elkészített babgulyás elfogyasztása közben és utána is jóízű beszélgetéssel telt a nap.

Fotók: Röhrig Dániel
Fotók: Röhrig Dániel

 

Megosztás