Stabilizálták az életveszélyesen bántalmazott csecsemő állapotát

A kisbaba túl van az életveszélyen, sikerült stabilizálni az állapotát, ami azonban még mindig súlyos. Vérátömlesztést is kapott – ezt tudta meg az Atádhír az életveszélyesen bántalmazott csecsemőről.

Az ügyben kerestük a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházat, hogy megtudjuk, milyen állapotban van az öt hónapos csecsemő. Ezt a választ kaptuk: „Betegjogokra való tekintettel az intézménynek nem áll módjában információt adni a kért esettel kapcsolatban.”

Viszont sikerült megtudnunk, hogy két napig a megyei kórház intenzív osztályán követtek el mindent az orvosok, hogy megmentsék a kisfiú életét. Szerencsére sikerült stabilizálni az állapotát, vagyis túl van az életveszélyen, de, sajnos, még mindig súlyos az állapota. Azóta egyébként a csecsemő- és gyermekosztályon kezelik.

Az esetről itt írtunk részletesebben, valamint közzé tettük azt is, hogy hol tart a rendőrség a nyomozásban. 

Ismét bebizonyosodott: sok titok lappang a falak között. Nem véletlenül hangsúlyozzák a szociális területen dolgozók: Magyarországon nagy látencia övezi ma a családon belüli erőszakot, így a gyermekbántalmazást is. Ezért óriási a jelzőrendszernek a szerepe. Ugyanis a védőnők, a háziorvos, az óvoda és az iskola munkatársai találkoznak rendszeresen a gyerekekkel. Ahogy a mostani esetben is így sikerült megelőzni a tragédiát.

(A nyitókép illusztráció)

Megosztás