Letartóztatták a csecsemőbántalmazót

Aljas indokból, védekezésre képtelen személy sérelmére folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés bűntett, kiskorú veszélyeztetése és kapcsolati erőszak megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás.

Az Atádhíren számoltunk be róla, hogy brutális gyermekbántalmazás történt április elején Ötvöskónyiban. Egy 5 hónapos csecsemő szenvedett súlyos fejsérülést, szilánkosra tört a karja, és nagymértékben alultáplált volt. Csak a családsegítő munkatársának gyors beavatkozása mentette meg a kisfiú életét. Úgy tudjuk: az orvosok szerint 24 órán belül bekövetkezett volna a tragédia.

A súlyos ügyben feljelentés történt. Az Atádhír kérdésére a rendőrség most közölte: eljárás indult a férfi ellen, őrizetbe vették, és a bíróság elrendelte a letartóztatását.

A Nagyatádi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya aljas indokból, védekezésre és akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés bűntett, kiskorú veszélyeztetés bűntett és kapcsolati erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 41 éves ötvöskónyi férfi ellen, akinek a nyomozóhatóság 2019. április 5-én őrizetét rendelte el, valamint a Kaposvári Járásbíróság elrendelte a letartóztatását.

A Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény alapján a súlyos testi bűntett egytől öt évig terjedő, a kiskorú veszélyeztetés bűntett egytől öt évig terjedő, valamint a kapcsolati erőszak három évig terjedő szabadságvesztéssel büntehető. A kiszabható összbüntetési tétel egy évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés. Ezt még befolyásolhatják különböző körülmények, például, hogy a tettes visszaeső-e, vagy különösen visszaeső bűnismétlő-e. 

(A nyitókép illusztráció)

Megosztás