Sűrűn haraptak a halak a tegnapi horgászversenyen

58 fő részvételével zajlott a Nagyatádi Horgász Egyesület éves házi versenye. Ketten is tíz kilogramm fölött teljesítettek a négy órás megmérettetésen. Gyermek és ifjúsági versenyzők is összemérték horgásztudásukat.

Már korán reggel összegyűltek a horgászok a Csónakázó-tónál, hogy benevezhessenek a Nagyatádi Horgász Egyesület idei háziversenyére. A regisztrációt és a helyek kisorsolását követően reggel 7 órától 8-ig zajlott a beetetés, majd megkezdődött a verseny. Délig volt lehetőségük a horgászoknak minél több és nagyobb halat kifogni.

A verseny legjobb horgászai
A verseny legjobb horgászai

Külön öröm volt a szervezőknek, hogy az idei versenyen sok fiatal is részt vett.

Kilenc gyermek és hat ifjúsági versenyző is benevezett, nagyon örülünk neki, hogy ilyen aktív az utánpótlás. És ami meglepetésnek számít az elmúlt évekhez képest, hogy mindkét fiatal kategóriában sikerült nemes halakat fogni – mondta a horgászegyesület elnöke, Radics Antal.

Jó volt a kapás a versenyen, annak ellenére, hogy csaknem 30 centivel alacsonyabb a tó vízállása, mint ami az év ezen időszakában elvárt lenne. De így is két versenyzőnek is sikerült 10 kiló fölötti halmennyiséget kifogni. A sporthorgászat szellemében a halakat a mérés után visszaengedték a vízbe.

Az alábbi eredmények születtek a verseny végén:

Felnőtt kategória:

I.hely: Domonkos Ármin 15440g

II.hely: Horváth József 10380g

III.hely: Török János 7940g

 

Gyerek I. kategória

I. hely: Vas Ádám 2920g

II.hely: Magyarosi Tímea Barbara 1680g

III.hely: Víg Olivér 280g

 

Ifjúsági kategória:

I.hely: Kalmár Viktor: 7220g

II.hely: Benke Levente 6880g

III.hely: Márkus Noel 820g

Fotók: Kóczián Gergely Zoltán

Megosztás