Szabadlábon van a gyerekek szexuális bántalmazásával vádolt férfi

Nem helyezte előzetes letartóztatásba a megyei főügyészség azt az ötvöskónyi férfit, aki ellen gyermekkorúakkal szemben elkövetett szexuális erőszak miatt nyomoz a rendőrség. Csak a távol tartását rendelte el.

Olvasónik jelezték Ötvöskónyiból: a néhány nappal korábbi írásunkban szereplő, gyermekkorúakkal szemben szexuális erőszak elkövetésével gyanúsított férfi ismét megjelent a településen, szabadlábon van. 

Kérdésünkre Monok Andrea, a Somogy Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője elmondta:

– A gyanúsítás tárgya minősített szexuális erőszak. A főügyészség valóban távol tartásra tett indítványt, a bíróság pedig azt elfogadta. Négy hónapra rendelte el a bíróság az élettársa lakásától való távol tartását. A büntetőeljárási törvény alapján nem állt fenn az előzetes letartóztatásának a feltételei: nem volt szökési, elrejtőzési kísérlete, nem áll fenn a veszélye, hogy megnehezítené a bizonyítást vagy befolyásolná a tanúkat, vagy a korábbi előélete alapján feltételezhető lenne, hogy további bűncselekményt követne el. Egyébként a bíróság is megfelelőnek találta az elrendelt kényszerintézkedést.

Megosztás