Szúnyogirtás lesz hétfőn!

Földi kémiai szúnyoggyérítés várható városunkban az esti órákban hétfőn. A vegyszert ködképző technikával juttatják a levegőbe. A használt anyag nem káros az emberre, ám a méhészeknek fel készülniük a kaptárok védelmére.

Nagyatád Város Jegyzője értesíti a lakosságot, hogy a PMG Szúnyogkontroll Konzorcium Nagyatád város területén földi kémiai szúnyoggyérítési munkát végez a jövő héten. Ezt platós autóról, úgynevezett ködképző technikával kivitelezik, ahogyan arra már tavaly májusban láthattunk példát. Erre az időszakra a kezelt városrészekben átmenetileg mesterséges ködefelhő képződik. 

Ködképzéssel juttatják a gyérítőszert a levegőbe
Ködképzéssel juttatják a gyérítőszert a levegőbe

A földi kémiai védekezés időpontja: 2019. szeptember 2. napja,

Rossz idő esetén a tartaléknap : 2019. szeptember 3-4. napja.

A földi kémiai irtás a napnyugta utáni időszakban történik. A felhasználásra kerülő vegyszerek: Deltasect 1,2 ULV készítmények

A fenti készítmény a kijuttatott formában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja.  Ugyanakkor a készítmény a méhekre veszélyes, ezért a méhészetekben szükséges a védőintézkedések elvégzése.

A város lakossága a szúnyoggyérítéssel kapcsolatban egyéb információt az alábbi telefonszámon kérhet: Vranesics Csaba  06/20/227-7223

Fotók: Röhrig Dániel

Megosztás