Szabadulnak a nagyatádi fiút kivégző egykori diákok

Tíz év után, most ősszel szabadulnak az egész országot megrázó kaposvári diákgyilkosság elkövetői – állítja a Bors című lap. A szörnyű tragédia 2008-ban történt: társai egy tóhoz csalták, majd agyonverték az atádi fiút.

„Tinédzserként lett a börtön az otthonuk, felnőtt férfiként szabadulnak a borzalmas kaposvári diákgyilkosság elkövetői. Tíz év elegendő bűnhődés egy ilyen rémtettért?” – teszi fel a kérdést a mai Bors.

A 17 esztendős gyilkosokat a bíróság 14 év börtönbüntetésre ítélte, ám mivel eddig, úgymond mintarabok voltak, elengedtek a büntetésükből. Így a Bors információi szerint bizonyos, hogy novemberben feltételesen szabadlábra kerülhetnek.

Nem szeretnénk a szörnyű bűncselekmény részleteinek felidézésével ismét felszaggatni olyan sebeket, amelyek bizonyára soha nem gyógyulhatnak be. Csupán arra emlékeztetünk: a Kaposváron történt gyilkosság elkövetői azzal magyarázták tettüket, hogy  Jocó „nagyképű lett”, már nem akart velük barátkozni. 

Csupán egyetlen zárógondolat még: a börtönben tanúsított jó magaviselet elegendő-e a társadalom által nyújtott felmentéshez, vagy hozzá tartozna legalább a megbánás lelkülete és a bocsánatkérés gesztusa?

Megosztás