Számos esemény marad el a jövőben a veszélyhelyzet miatt

Zártkapusak lesznek a kézi- és a futballmeccsek, több megyei pályázatot beszüntetnek. A nagyatádi  áruházakban nincs vásárlási roham.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a kihirdetett veszélyhelyzet miatt több közeli eseményt elhalasztanak Nagyatádon, köztük a Zorán koncertet és a hétvégi diszkót.

Azóta szerkesztőségünk több közleményt is kapott megyei szervezetektől és sportegyesületektől, melyek szintén az elhalasztásra kerülő rendezvényeket sorolják.

Az RKC két legközelebbi meccséről már megírtuk, hogy zárt kapus mérkőzésként játsszák. Most a közösségi médián is közzétették a hivatalos, bővebb tájékoztatást.

Az RKC Facebook oldalán olvasható a poszt
Az RKC Facebook oldalán olvasható a poszt

Ennek értelmében március 11-től az összes hazai mérkőzésünk zárt kapus módon kerül megrendezésre, tehát ezeken szurkolóink sajnos nem vehetnek részt. Ez vonatkozik a felnőtt női, felnőtt férfi és az összes utánpótlás meccsre is. A korlátozás visszavonásig érvényes. Megértésük és türelmük köszönjük, reméljük minél előbb együtt szurkolhatunk!
A Magyar Kézilabda Szövetség meghozta a helyzethez igazodó szabályait a kézilabda versenyek megrendezésére vonatkozóan, miszerint:

  • Minden gyermekbajnoki (U13 és fiatalabb koroszályok), és kisiskolás forduló, valamint a kezdődobás program törlésre kerül. (U14-U15 korosztályokról még nincs döntés)
  • 2020. 03. 11. 24 órától mindegy egyéb mérkőzés zárt kapuk mögött kerül megrendezésre.”

Úgy tudjuk, az egyesület most azon fáradozik, hogy élő videós közvetítés legyen a meccseken.

 

A focit sem kerülte el az intézkedés: ugyan a nagyatádi futballpálya nézőtere lényegében szabadtéri rendezvénynek minősül, azaz 500 főig elvileg megrendezhető lenne, ám a Magyar Labdarugó Szövetség szóvivője, Sipos Jenő szerda este bejelentette, hogy „Csütörtöktől kezdve minden magyarországi futballmérkőzést zárt kapuk mögött kell megrendezni a koronavírus-járvány terjedése miatt.

Az első osztályú mérkőzésekről továbbra is lesznek televíziós közvetítések, a klubok stábtagjain kívül viszont senki sem tartózkodhat a stadionokban.

A március 15-i 48 körös emlékfutást tegnapig még úgy tűnt, hogy nem halasztják el a szervezők. A rendezvény nem is érte volna el az 500 fős maximumot, de Dr. Herr Gyula főrendező szerint fontos felelősségteljesen eljárni, így a verseny elmarad. Erről a mai nap videós közleményben számol be az eXtrememan oldalán. 

A cselgáncsversenyekről is adtak már ki nyilatkozatot. A judoinfo szakportál közlése alapján a cselgáncs szövetség felfüggesztett minden diákolimpiai versenyt egyelőre április 15-ig.

 

A Somogy Megyei Önkormányzat is számos rendezvényt függesztett fel az új kormányintézkedések miatt. A veszélyhelyzetre való tekintettel beszüntetik a Szülőföldem Somogyország pályázatot, mely az osztálykirándulások támogatta eddig, ám a kihirdetett veszélyhelyzet ezeket eltörölte, így aktualitását vesztette a pályázat. Korlátozzák a létszámokat minden SomFALU-2020 pályázattal és Nyitott Vármegyeháza programmal kapcsolatosan, utóbbinál a Vármegyeháza épületében és a Kaposvári Vigasságok terén is határozatlan ideig szünetelnek a rendezvények.

 

Szerkesztőségünk utánajárt annak is, hogy a kihirdetett veszélyhelyzeti állapot hatására a nagyatádiak vajon vásárlási lázba kezdtek-e?

Bár nagy a forgalom, de nem a veszélyhelyzet miatt
Bár nagy a forgalom, de nem a veszélyhelyzet miatt

Bár a legtöbb áruházban ma valóban sok a vásárló, és több bevásárlókocsikban is fel lehetett fedezni nagyobb mennyiségben a tartósabb élelmiszereket, ám értesüléseink szerint ez a hónap ezen szakában egyáltalán nem meglepő. 10-én érkeznek a fizetések, így sokan intézik ilyenkor a havi bevásárlást. Ráadásul vasárnap zárva tartanak az üzletek, így erre is készülnek az emberek. És a városközpontban bezárt Spar szokásos ügyfelei is most a többi boltban kényszerülnek intézni a napi bevásárlást. Értesüléseink szerint tehát a nagyatádi áruházakban, szerencsére, nem érezhető a veszélyhelyzet miatti pánik. Ez pedig azt mutatja, a nagyatádiak nem estek pánikba, ami dicséretes.

Megosztás