Számos programot tervez idén az 50 éves kulturális központ

Kisebb intézményrendszerrel, kevesebb munkatárssal, de számos programmal várja az idén 50 éves kulturális központ a nagyatádiakat.

Pünkösd Márton és az intézménnyel együttműködő művészeti csoportok, civil szervezetek képviselői programegyeztető fórumot tartottak tegnap késő délután a kulturális központ 2023-as terveiről. 

– A jó hír, hogy az intézményeink közül a kulturális központ, a turisztikai központ, illetve a sportcsarnok is teljes kapacitással üzemel. A cél az, hogy ez a három intézmény nyitva legyen. A múzeum és a T25 Művészeti Galéria és Közösségi jelenleg zárva van, de a nyári időszakban egy időre kinyitnak. 

A hagyományoknak megfelelően a Zenés Nyári Esték programsorozat mindhárom rendezvényén szórakozhatnak a nagyatádiak a Prológ Nagyatád Alapítvány támogatásával. A májusi retro napra két meglepetéssel is készül a kulturális központ, a városi gyermeknapot is megrendezik, ahogy a Magyar Dal Napját is.

– Bármennyire is fáj a szívünk, de a honvédtalálkozó és az Atádi Sokadalom is elmarad. Viszont augusztus 20-ra megpróbálunk valamivel több forrást fordítani, de azért azt el kell mondanom, hogy a zenekarok dupla annyiért jönnek el, mint tavaly – fogalmazott az igazgató.

Az idei első programon a magyar kultúra napját ünneplik január 20-án, pénteken, majd februárban a nagyatádi civil szervezetekkel közösen egy boszorkány tematikájú farsangi felvonulást terveznek, márciusban pedig a hagyományosnak mondható Bertók László versmondó emlékversenyen szavalhatnak a nagyatádiak.

Az egész éves terv elkészült, a kiállítások pedig egészen a következő év tavaszáig le vannak kötve. 

Ezeken felül a tavaszi és az őszi szezonban is lesznek felnőtt és gyermek színházak, havonta, kéthavonta terveznek mozit, negyedévente humoresteket. Szezonálisan gyermek- és alkotótáborokra is lehet számítani, illetve negyedévente a Kultúr Kávézóba rock kocsmát terveznek.

 

Megosztás