Számos színes program a NASZI-napon

A város több helyszínén egyszerre zajlottak a szakképző programjai tegnap. Volt célba lövés airsoft fegyverrel, részeg szlalom, hadtörténeti bemutató, és számos más, színes program.

A NASZI-napot mindig a húsvéti ünnepeket megelőző utolsó tanítási napon rendezik meg. Ebben az évben is számos programmal várták az iskola tanulóit, egyebek között a T25-ben, a hadiparkban és a könyvtárban is voltak programok.

A rendőrségben és a tűzoltóságban is partnerre lelt a szakképző iskola, a tűzoltók a tűzoltóparancsnokság épületében tartottak bemutatót a diákoknak, a készenléti rendőrség pedig az iskola épületébe hozott golyóálló mellényeket, sisakokat, pajzsokat, illetve, ami nagy sikert aratott nemcsak a diákok, hanem a szerkesztőségünk körében is, két különleges szemüveg, amivel az alkoholos, valamint a drogos befolyásoltság látási viszonyait lehet felidézni. Ezekben a szemüvegekben lehetett célba dobni egy szlalomséta után.

A hadiparkban airsoft fegyvert próbálhattak ki a tanulók a kaposvári toborzó iroda interaktív bemutatóján, a turisztikai központban pedig elméleti betekintést nyerhettek a katonaság rejtelmeibe Fekete Attila jóvoltából. 

A T25-ben Hauptman Gyöngyi várta a diákokat, a könyvtárban Kóczián Zoltánnal barangolhattak a tanulók, az iskolába visszatérve pedig az EFI munkatársai várták őket, akik egyebek között az egészséges táplálkozással kapcsolatban tartottak felvilágosítást.

– Az állomásokon pontokat gyűjtöttek az osztályok, a legjobbakat pedig díjaztuk – mondta Perák Veronika, az intézmény igazgatóhelyettese. – Minden évben nagy siker ez a nap, a hozzánk járó tanulók élvezik a programokat, amiket igyekszünk úgy összerakni, hogy mindenki találjon benne kedvére valót.

Megosztás