Szászfalvi: döntött a kormány a nagyatádi gyógyfürdő fejlesztéséről

Megkaptam a felhatalmazást, hogy bejelentsem ezt, mondta ma este Szászfalvi László országgyűlési képviselő a Fidesz-KDNP választási gyűlését megelőző sajtótájékoztatón Nagyatádon.

A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője hozzátette: bízik benne, hogy most már napokon belül aláírják a fürdőfejlesztés első üteméről szóló, mintegy 1,2 milliárd forint értékű szerződést.

Mint arról január végén írtunk, az önkormányzat pályázatot nyújtott be a korszerűsítés és bővítés első ütemére: 1,2 milliárd forintos támogatást kért a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt-től. Videón is megmutattuk, milyen lesz az új gyógyfürdő.

A teljes beruházás 2,7 milliárd forintba kerül mostani árakon. Ennek az első ütemében 1,2 milliárd forintból a meglévő fürdőépületet korszerűsítenék, és bővítenék a szolgáltatások körét:

  • megnövelnék az öltözők, a közösségi terek és a gyógyászati kezelők alapterületét
  • kicserélnék az épület közműveit, az elektromos hálózatot, a vízelvezető csatornákat, és új fűtési rendszert építenének
  • külső hőszigetelést és új burkolatot kapna az épület, a homlokzata pedig néhány  elem visszaépítésével felidézné az eredeti, 1900-as évek elején emelt fürdő külső megjelenését
  • új gyógyvizes kutat és gépészeti berendezést építenének ki

A megvalósítás elkezdésének időpontja nagyban függ a közbeszerzési folyamatnak a hosszától. A derűlátó forgatókönyv szerint leghamarabb idén októberben kezdődhet el a kivitelezés.

Megosztás