Szén-monoxid szivárgott egy nagyatádi lakásban

Szén-monoxid szivárgáshoz riasztották a tűzoltókat a hétvégén. Az egyik nagyatádi lakásban felszerelt érzékelő jelzett. Szerencsére a tulajdonos azonnal értesítette a tűzoltóságot. Égő fás, bokros területhez is vonultak.

Harminchárom alkalommal riasztották a tűzoltókat az elmúlt napokban, ebből egy esetben téves jelzés érkezett a megyei műveletirányítási központba. Összességében huszonkilenc tűznél és három műszaki mentésnél volt szükség tűzoltói beavatkozásra. Az egységek elsősorban szabadtéri tüzek oltásában vettek részt.

Péntek délután Nagyatádon fél hektáron, Kadarkúton pedig egy hektáron égett a fás, bokros terület. A nagyatádi hivatásos, illetve a kadarkúti önkormányzati tűzoltók mindkét esetben rövid időn belül eloltották a tüzet.

Szombaton szén-monoxid szivárgáshoz riasztották a tűzoltókat megyénkben. Helyesen jelzett egy nagyatádi lakásban felszerelt érzékelő a Jókai utcában. A tulajdonos azonnal értesítette a tűzoltóságot és gázszerelőt is hívott. A város hivatásos tűzoltói mérések során kimutatták a szén-monoxid jelenlétét a levegőben. A kiérkező szakember a helyszínen megjavította a készüléket, majd az újbóli mérés szén-monoxid koncentrációt már nem mutatott. 

 

Megosztás