Szép eredményeket értek el az atádi aranylovasok

Egyedülálló módon egyszerre zajlik Fóton az ép sportolók világkupa versenye és a fogyatékkal élő gyerekek lovasterápiás vetélkedése. Ezen értek el több dobogós helyezést az AranyLó Lovas Egyesület apró tagjai.

Idén már 17. alkalommal rendezte meg közösen a Nemzetközi Díjlovas Világkupát és Lovasterápiás Versenyt a Magyar Lovasterápia Szövetség és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a hétvégén.

Az AranyLó Lovas Egyesület harmadszor vett részt a rangos versenyen. Az atádi szervezet négy éve jött létre. Ép és sérült gyerekek egyaránt járnak hozzájuk. Utóbbiak között akad figyelemzavarral küzdő, hiperaktív, magatartászavaros, autizmussal élő, értelmi- és beszédfogyatékos is.

Jelenleg összesen 30 állandó lovasunk van, többen pedig alkalmanként jönnek – mondta Bagó Angéla gyógypedagógus-lovasterapeuta. – Négy lóval végezzük az ép és sérült gyermekek fejlesztő foglalkozásait, köztük két haflingi kislóval és egy welsh pónival. Három éves kortól jöhetnek hozzánk a gyerekek. Foglalkozásaink nagy százaléka voltizs hevederben történik lovastorna és fejlesztő játékokkal, vezetett lovon vagy futószáron. A nagyobb és régebb óta hozzánk járó gyerekek már nyeregben is megkezdik a lovaglás alapjainak megismerését, elsajátítását.

Angélán kívül Dékity Babett lovasedző foglalkozik a gyerekekkel.

A lovasterápiás versenyen hat kisgyerekkel indult az atádi egyesület öt versenyszámban, és kiváló eredményeket ért el.

Önálló lovaglás – Díjlovaglás ügetésben 1. helyezett: Bognár Barbara Léna

Ügyességi feladatok lépésben vezetett lovon egyénileg, 3-6 éves kategóriában:

1. helyezett: Kurdi Hanna

1. helyezett: Hárs Bálint

Gyógypedagógiai lovastorna: 1. helyezett: Kurdi Zsombor; 3. helyezett: Molnár Levente

Jámbor Vilmos emlékverseny- csapat váltóverseny- ügyességi feladatok lépésben vezetett lovon (4 fő) : 1. fordulóban: 2. helyezést érte el a csapat (tagok: Bognár Barbara Léna, Hárs Lázár, Molnár Levente, Kurdi Zsombor)

Mádl Ferenc emlékverseny (szabadon választott témában bármilyen történet, mese, színdarab vagy zenés darab előadása, melynek szereplője a ló):

Előadott történetünk: Az aranyszőrű paripa. A csapat a legtöbb pontot kapta az előadásért.

Szereplők: Kurdi Hanna, Kurdi Zsombor, Hárs Lázár, Hárs Bálint, Bognár Barbara Léna, Molnár Levente, Molnár Nóra, Bagó Aliz.

Az összesítettben a 7. helyezést érte el az atádi egyesület a húsznál is több csapatból.

Megosztás