Szerdától csökken az üzemanyag nem hatósági ára

Az árváltozás csak a piaci árra vonatkozik, a hatósági árat nem érinti.

A benzin és a gázolaj piaci ára július 1-je óta bruttó 80 forinttal csökkent, így a 95-ös benzin átlagosan 696,6 forintba, míg a gázolaj 749,9 forintba kerül literenként a holtankoljak.hu információ szerint.

A kormányzati árstop miatt a magyar forgalmi engedélyű gépjárművek tulajdonosai októberig biztosan 480 forintért tankolhatnak. Nagyatád mindhárom töltőállomásán korlátozások vannak érvényben a hatósági áron vásárolható üzemanyagok mennyiségét illetően.

A MOL 50 literben határozta meg a naponta tankolható üzemanyagmennyiséget a kúthálózatán. Ez a mennyiségi korlátozás csak a kisnyomású kútoszlopokra érvényes, amelyek személyautók tankolására alkalmasak. Kannába továbbra is csak piaci áron lehet üzemanyagot vételezni.

AZ OMV kútján ennél rosszabb a helyzet. Az árstop bejelentése óta fokozatosan csökken a tankolható mennyiség, jelenleg 10 litert tankolhatunk hatósági áron.

A Tele-Tanknál előfordult, hogy két hétig nem kaptak üzemanyagot. Szerda reggel is „átmeneti készlethiány” felirat fogadta a vásárlókat.

Megosztás