Szünetelnek a szentmisék a nagyatádi plébánia területén

Március 20-tól, szombattól szünetelnek a szentmisék és a nyilvános liturgiák – a temetések kivételével – a nagyatádi Szent Kereszt Felmagasztalása Plébánia területén – tudatta szerkesztőségünkkel Sándor László plébános.

Az egyre növekvő fertőzésszámokat figyelembe véve, a Nagyatádi Kórház vezetésével egyeztetve, az egyházmegye főpásztorának jóváhagyásával döntött így a plébános.

Reményei szerint – ha ezt az állami és egyházi rendelkezések is lehetővé teszik – húsvét vasárnapján már a megszokott ünnepi miserend szerint nyilvánosan végezhetik a liturgiákat.

Ezekben a nehéz időkben templomaink továbbra is nyitva tartanak, oda egyéni imádságra be lehet térni – jelezte Sándor László. – Az online követhető szertartásokról a hirdetőtáblán és plébániánk közösségi oldalán tájékoztatjuk a kedves híveket. Biztatunk mindenkit, hogy élve a telekommunikációs eszközök adta lehetőségekkel élve otthonról kapcsolódjanak be plébániánk vagy akár más plébániai közösségek imádságába, a böjti időben kapjon nagyobb hangsúlyt az egyéni imádság és a Szentírás olvasása! Legyünk egymáshoz közel lélekben és imádságban, amíg a közös ünneplés újra lehetségessé válik!

A szentgyónások elvégzése, idősek és betegek látogatása és gyóntatása egyeztetett időpontban, az óvintézkedések fokozott betartása mellett továbbra is lehetséges. Sándor László plébános azt írta: aki akár betegség, akár egyedüllét miatt segítségre szorul, keresse őket bizalommal. Hivatali ügyek intézésére interneten vagy telefonon van lehetőség.

(A nyitókép illusztráció)

Megosztás