Táborban készülnek a kiállításra

Immár ötödik alkalommal rendezik meg Nagyatádon azt az alkotótábort, aminek a végén egy kiállítás keretében mutatják be az itt készült, illetve itt tökéletesített műveket az alkotók.

A kulturális központban egész héten zajlik az V. Nagyatádi Nyári Alkotótábor, ahol 18 alkotó munkálkodik azon, hogy a pénteki kiállításra megalkossa, vagy tökéletesítse a művét, ami a nagyközönség előtt mutat majd be.

Nemcsak festés, rajzolás, linómetszet vár az alkotókra, idén a gipszmetszet-technikával is megismerkedhetnek, a tábor művészeti vezetője, Ország László jóvoltából.

– Nagyatádról és környékéről érkeznek az alkotók, mindenkinek valamilyen nagyatádi kötődése van – mondta el Nagy Erika, szervező. – Az alkotások témája is Nagyatádhoz kapcsolódik.

A munka javarésze a kulturális központban zajlik, ám ellátogatnak majd a Csónakázó-tó partjára is egy kis természetadta inspirációért.

A táborba hozott és tökéletesített, illetve a táborban készült műveket kiállítják, aminek a megnyitója pénteken 17 órakor lesz a kulturális központ aulájában, majd nem sokkal később az alkotások útra kelnek, mert augusztusban már a kaposvári kormányhivatal galériájában láthatják őket a művészetkedvelők.

Megosztás