Tavaszi szél fagyást áraszt

A héten marad a télies, hideg idő, szórványos hóeséssel. Újabb havazásra kell számítani a szerdai napon. Az átlaghőmérséklet apránként emelkedni fog a hét végéig.

Két napra vagyunk a csillagászati tavasz kezdetétől, de mintha az időjárás ezt elfelejtette volna. Reggelre virradóan Nagyatád ismét felöltötte fehér színeit, ismét előkerült az útszórósó. Ezekben a pillanatokban is 0 fok alatti a hőmérséklet, és a mai nap csak ritkán fog átcsapni a pozitív tartományba. 

A héten előreláthatóalg marad a télies időjárás. A minimumok minden nap hasonlóképp alakulnak -2 és -3 fok körül, míg a napi csúcsok szép lassan emelkednek, de csak szombaton éri el az 5 fokot, addig napközben is 0 fok közelében marad. Túl sok csapadékra már nem kell számítani a héten, bár szerdán ismét havazásra van kilátás. 

Egész héten csak mérsékelt szélfújás lesz, hóátfúvásra a térségünkben kevésbé kell számítani. Az éjszakánkénti fagyok ismét veszélyessé tehetik a hajnali özlekedést, újra fokozott óvatosságra intünk minden sofőrt!

Az indulókép illusztráció.

Fotó: Röhrig Dániel

Megosztás