Tizennegyedszer állították ki a tököket

Tegnap délután díjazták a töklámpáskészítőket a Dél-Somogy Irodaház előtt, ahol számos kreatívnál kreatívabb tökben gyönyörködhetünk a napokban.

Már tizennegyedik alkalommal hirdette meg a Nagyatádért Egyesület, illetve a kulturális központ a tökfaragó versenyt, amire ebben az évben számos kreatív, érdekes, a hagyományostól eltérő töklámpás érkezett. A kiállítás megnyitóján közreműködtek a Százszorszép óvodásai, valamint a Kis-Fürjecske adott elő a Rábaközből hozott táncokat. Ormai István köszöntötte a megjelenteket, illetve a kiállításra nevező gyerekeket és felnőtteket.

A NASZI kilencedikesei glutén- és laktózmentes tökformájú habcsókokkal, illetve linzerrel, a Nagyatádért Egyesület pedig sült tökkel és teával kedveskedtek a kilátogató nagyatádiaknak.

Érdemes a kiállítást a napokban megnézni, egyrészt azért, mert a vasárnapra már jelentős lehűlést jósolnak a meteorológusok, másrészt pedig azért, mert a töklámpások nem az örökkévalóságnak készülnek, és hamar tönkremennek.

Lássuk, hogy kik készítették ebben az évben a legjobb töklámpásokat:

Az óvodák közül a Gyöngyvirág Óvoda Katica csoportja faragta a legjobbat, a Nyitnikék Tücsök csoportja lett a második helyezett, a Csillagszemből pedig a Holdviola csoport hódította el a harmadik helyet. A Nagyatádi Kulturális és Sport Központ különdíját a Százszorszép Óvoda kapta.

A nagyatádi alsósok közül az Árpád iskola 2/B osztálya lett, míg második a 4/A osztályból Czár Dorina – Totem című alkotása. A 4/A osztályszinten is díjazott lett, a harmadik helyet szerezték meg, míg különdíjat a Bárdosból a 2/A osztályos Kiss Barni kapott.

A legjobb egyéni alkotást Váradi Viktória készítette, második Bódis Zoé Flóra lett, míg Török-Kovács Dorottya és Leszkó Mónika szellemkastélya a harmadik helyezett. Ebben a kategóriában két különdíjat is kiosztottak, Zagorercz Máté és Paládi Zsófia alkotása is különdíjra volt érdemes.

A Török-Kovács család a Tök királyság című alkotásával nyerte el a családi kategóriában az első helyet, a Végvári család lett a második, míg a Horváth család egy tök-körhintával lett a harmadik.

Az intézmények közül a Naplemente Idősek Otthonából került ki a legjobb tök, míg a NASZI a második helyet szerezte meg.

A mécses nélküli alkotásoknál az Árpád iskola tarolt, az első három helyet ők szerezték meg. Különdíjat Kocsis Berci és Peti kaptak, míg az NKSK különdíját a Juhász család.

Madárijesztők is készültek a kiállításra, a legjobbat a Dömötör ikrek és gyermekeik hozták el a kiállításra, különdíjat pedig Czár László és Barnabás kaptak.

A Schwinn Csepel és Balogh József különdíját a Halmai család, az Ezüstkor Idősek Otthona, a Lákovics család, a Naplemente Idősek Otthona, illetve a NASZI kapta.

(Fotók: Ormai Bálint)

Megosztás