Több és jobb képességű fiatal jelentkezik szakképzésre

Ez a legfőbb eredménye a pályaorientációs rendezvényeknek, persze, segítettek a szakképzésben alkalmazott anyagi ösztönzések is – összegezte a nagyatádi szakképző igazgató-helyettese négynapos rendezvényük apropóján.

Az Európai Szakképzési Hét keretében rendezi négynapos eseménysorozatát május 16-20. között a NASZI. Az első napon, hétfőn a szép, tanév elején átadott vendéglátóipari kabinetben Stoff Csaba utazó séf interaktív bemutatója népszerűsítette a szakmát: délelőtt az általános iskolásoknak pályaorientációs céllal, délután pedig külsős érdeklődőknek és az iskola diákjainak.

Ma Gál Zsuzsanna cukrász hasonló módon tartott bemutatót, ő mézeskalács díszítésével igyekezett vonzóvá tenni a mesterséget. Kedden délután egy másik ágazatot mutatott be Bagó László, az építőiparit.

Csütörtökön a kereskedelem szakmai népszerűsítése zajlik, a nagyatádi Tesco hipermarketből érkeznek előadók, pénteken pedig a gépészet ágazatot igyekeznek vonzóvá tenni a diákok számára a nagyatádi Büttner Kft. és a marcali Ziehl-Abegg Kft. képviselői.

Komoly eredményük van ezeknek a pályaorientációs rendezvényeknek. Az utóbbi években sokkal nagyobb arányban jelentkeztek olyan gyerekek a képzéseinkre, akiknek az átlaga 3-mas és 4-es közötti, sőt afölötti volt. A beiskolázási létszámaink is növekedtek. Ezek részben a szakképzésben bevezetett anyagi ösztönzésnek köszönhetők – nyilatkozta az Atádhírnek Perák Veronika, a NASZI  igazgató-helyettese.

 

Megosztás