Több mint 160 embert tesztelnek a nagyatádi iskolákban és óvodákban

A túlnyomó többségük a beleegyezését adta a mintavételbe, néhányan azonban nem kértek belőle. Korábban a helyi iskolákban három, az óvodákban pedig egy koronavírusos beteget azonosítottak eddig tudomásunk szerint.

Az oktatási-nevelési intézmények tesztelését is a kormányhivatalok szervezik. Hétfőn reggel az óvodákban és a Bárdos iskolában kezdték meg a mintavételt. Az utóbbiban érdeklődésünkre az válaszolták: a vizsgálatot végzők sem információt nem adhatnak, sem felvétel nem készíthető róluk.

A Bárdos iskolában több mint 70 pedagógus és pedagógiai asszisztens dolgozik, az Árpádban 41, a háromfai tagintézményben 8, a taranyiban pedig kettő. Az adminisztratív és a takarító személyzetre nem vonatkozik a szűrési lehetőség. Ez egyébként önkéntes, úgy tudjuk, többen is akadtak, akik nem kérték. Egyikük azt mondta, köszöni szépen, ő jól van, ezért nem akarja.

A nagyatádi óvodákban összesen 46 dolgozót szűrnek ma. Amennyiben bárkinek pozitív eredménye lenne, akkor azonnal jeleznie kellene a háziorvosának, az intézmény pedig rögtön felfüggesztené a munkavégzés alól.

A szociális szolgáltató központ intézményeiben már pénteken teszteltek, mindenkinek az eredménye negatív lett.

A tömeges, célzott koronavírus-tesztelés megindítását, valamint az iskolák működésének megvédését nevezte a hét nagy védekezési akciójának Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfő reggeli ülése után – közölte az MTI.

(A nyitókép illusztráció)

 

Megosztás