Több mint 35 éve működik városunk legrégebbi nyugdíjas szervezete

A Konzervgyári Nyugdíjas Klub 1985-ben kezdte meg működését, a gyár fénykorában 1300 munkást foglalkoztatott. Az éves adventi vacsorán elismeréseket és ajándékokat adtak át a klubtagok.

Tegnap tartotta az éves adventi-karácsonyi vacsoráját és évértékelő estjét a nagyatádi Konzervgyári Nyugdíjas Klub. Az egyesület az egyik legelső nyugdíjas szervezete városunknak, az egyik alapító tagintézménye volt a 30 éves megyei nyugdíjas szövetségnek. Az egyesület az évtizedek során kétszer váltott vezetőt: az alapító Tóth Ferencet Vojkovics Ferenc követte, őt pedig Horváth József váltotta, aki már 10 éve a szervezet elnöke. Őt kérdeztük, milyen volt a konzervgyár fénykorában.

Nagyon családias vállalat volt, 1300 dolgozója volt a konzervgyárnak – emlékezett vissza az elnök. – Volt, hogy olyan sok volt a megrendelés, hogy hónapokon át 3 műszakban dolgoztunk. Rengeteg zakuszkát készítettünk a szovjet piacra, a németeknek az uborkától kezdve a csemegekukoricáig, miénk volt a legfinomabb uborka. Az Atád környéki gazdák, a termelőszövetkezetek termelték meg a zöldségeket.

A több száz gyári munkás miatt nem csoda, hogy övék volt az egyik első olyan nagyatádi munkahely, amelynek volt dolgozói 1985-ben nyugdíjas klubot alapítottak. Azóta akítvan részt vesznek a város közösségi életében: legutóbb például az egyesület is kapott egy fát a jubileumi fasoron, illetve részt vett a szobor-örökbefogadási akcióban is. Az egyesületnek jelenleg 76 tagja van. A tegnap esti vacsorán bejelentették a tisztségújításokat.

Cserenkó Jánosné, Pankász Józsefné és Czeider József köszöntek le, emléklappal köszöntük meg az évtizedes munkájukat, amit a klubért és a városért tettek – mondta az elnök.

Január elsejétől Kovács Ferencné, Szőke Zoltánné és Vlasics Ferencné veszik át a csoportvezetői feladatokat.

A nagyatádi konzervgyár történetéről háromrészes cikksorozatban számoltunk be. Ezeket ide kattintva olvashatják el.

Volt egyszer egy konzervgyár Nagyatádon (I. rész)
Volt egyszer egy konzervgyár Nagyatádon (II. rész)
Volt egyszer egy konzervgyár Nagyatádon (III. rész)

Megosztás