Több mint 800 gyerkőc és csaknem 3000 palacsinta az idei gyermeknapon

Pandák, lovaglás, vattacukor, kisvasút – az idei, későbbi időpontban tartott gyermeknap ismét nagy érdeklődésre tett szert. A szervezők nagyobb területen, hagyományos és új programokkal is várták a családokat.

A járványügyi korlátozások miatt 2021-ben nem volt lehetőség a megszokott, májusi időpontban megtartani a hagyományos nagyatádi gyermeknapot, mely rendezvényt már 20 éve megszervez a nagyatádi önkormányzat és a város civil szervezetei. Ezért most az iskolakezdéssel egy időpontban tartották a szokott helyen, a Szent István parkban a színes programokkal teli mulatságot. Ez az esemény jó példája az összefogásnak: a nagyatádi gyermekek szórakoztatására egy sor vállalkozás, civil szervezet, nyugdíjas klub és önkormányzati szerv együtt dolgozva alakított ki egy valóságos vidámparkot a sportcsarnok környékén.

Összesen 15 állomás várt az idelátogató gyerekekre, mindegyiknél különböző elfoglaltságokat, ügyességi játékokat próbálhattak ki. A gyerkőcök pontgyűjtő füzetben igazolhatták a részvételüket, melyet aztán különböző játékokra, csemegékre válthattak be. A feladatok között szerepelt az íjászat, a lovaglás, kreatív kézművesség, logikai feladatok, akadálypálya – és még sorolhatnánk. Idén a gyermekna területét még a piactérre is kiterjesztették – itt sorakozott fel egyebek között egy rendőrautó és egy tűzoltóautó, ahol a gyerekek beülhettek a szolgálati járműveibe és megszólaltathatták a szirénát. A Claessens Group is kitelepült a munkagépeivel, a kicsik kipróbálhatták, milyen érzés az óriási traktorok kormánykereke mögé ülni. Hatalmas sikere volt a városban köröző kisvasútnak is, mely legalább 50 férőhelyes volt, és mégis minden alkalommal megteltek a „vasúti kocsik”, folyamatos volt a sor a megállóban. 

Újdonságként a kaposhomoki Pandasarok is megjelent a gyermeknapon – egész délután ölelnivaló pandák járták a gyermeknapi vidámparkot, akikkel közös fényképet készíthettek a családtagok. Ennél az állomásnál lehetett arcfestést is kérni – természetesen pandaarcot.

A begyűjtött pontokat különböző nyereményekre lehetett bevátani: gyümölcsökre, játékokra, édességekre, illetve vattacukorra, pattogatott kukoricára, kürtös kalácsra szóló jegyre. Mint minden évben, a Szépkorúak Nyugdíjas Klubjának tagjai egész délután sütötték a palacsintákat, csaknem 3000 darab készült el, melyet a gyermekek előszeretettel fogyasztottak.

Az édességtől és a jó hangulattól felpörgött gyerkőcök a feles energiákat egy bungee trambulinon és egy csúszdával ellátott ugrálóvárban vezethették le. A valamivel nyugodtabb kicsik számára öt órától gyermekjóga foglakozást tartottak.

Két színpadi előadás is várta a családokat: négy órától Figura Ede humoros-gitáros műsora szórakoztatta a kicsiket, majd este hat órától, egyben a rendezvény zárásaként a Kincses Színház fellépői adták elő a Kisgömböc és Józsi bácsi népi mesejátékát. Mindkét előadásba bevonták a gyerekeket is, akik így maguk is szereplőkké váltak. A gyermeknapi eseményről hamarosan videós összeállítást is közzéteszünk. 

 

 

Megosztás