Több mint egy tonna eledelt gyűjtöttek a menhelynek

A Nagyatádi Természet és Állatvédő Egyesület menhelyének szerveztek tegnap gyűjtést a Tescoban. Több mint 1100 kg kutyatáp és 75 ezer forint gyűlt össze az adományokból.

A Nagyatádi Természet és Állatvédő Egyesület az adventi időszakban évről évre gyűjtést szervez a nagyatádi menhely kutyáinak. Jelenleg 90 ebről gondoskodnak, naponta átlagosan 40 kilogramm táp fogy el. A kutyusok a hidegebb időszakokban különösen rá vannak szorulva a nagyatádiak jóindulatára.

A Tesco előterében lehetett leadni az adományra szánt kutyaeledelt és pénzbeli hozzájárulásokat. Nem csak az ebekre, de az elárvult macskákra is lehetett gondolni, ugyanis az egyesület kapcsolatban van egy állatvédővel, aki macskamenedéket működtet.

Az adománygyűjtés eredményes volt, az egyesület furgonja háromszor fordult a Tesco és a menhely között. Összesen 1135 kilogramm kutyatápot, 83 darab kutyakonzervet, 33 darab kutyaszalámit, 8 doboz kutyakekszet, 6 kilogramm macskatápot, 10 darab macskakonzervet és egy doboz macskatápot ajánlottak fel a nagyatádiak. A gyűjtőperselyben pedig összesen 75 ezer forint gyűlt össze.

Megosztás