Tűz a Solarban: katasztrófavédelmi gyakorlat

A megyei katasztrófavédelmi ellenőrző gyakorlat helyszínét a nagyatádi szállodaépület adta. A gyakorlat feltételezése szerint ismeretlen okból egy harmadik emeleti szobában tűz keletkezett. Helyszíni fotókkal!

A tűz a nagy mennyiségű éghető anyagon gyorsan terjedt, lángba borítva az egész szobát, majd a tetőszerkezetet is. A füst elárasztotta a harmadik emeleti folyosót és a lépcsőházat. A tűz észlelését követően a szálloda dolgozói megkezdték az épület kiürítését, de a létszámellenőrzés során kiderült, hogy 6 vendég nem jutott ki az épületből.

Nagyatádról, Barcsról, Marcaliból és Nagykanizsáról is érkeztek hivatásos tűzoltók, hogy megfékezzék a város szállodájában „pusztító lángokat”. Teljes légzésvédelem mellett a sérülteket állapotuknak megfelelő módon menekítették ki az épületből. Volt, akit magasból mentő segítségével az erkélyen keresztül juttattak biztonságos környezetbe. Akadt, akit mentőálarc használata mellett vittek ki az épületből, miután gondoskodtak a közművek elzárásáról is. A tüzet az életmentést követően sikerült körülhatárolni, majd eloltani.

A gyakorlat jól sikerült, hiszen a gyakorlati forgatókönyv szerinti mozzanatokat megfelelően, ellenőrzött körülmények között  hajtották végre, és teljesült a gyakorlattól elvárt cél is.

Az ilyen és ehhez hasonló gyakorlatok lehetőséget adnak az állomány felkészültségének ellenőrzésére, emellett a létesítmények biztonságát is szolgálják.

Megosztás