Új tulajdonos: felújítjuk a Mándy-kastélyt és a parkját

Méghozzá eredeti szépségében, egy szinttel kibővítve ugyanebben a stílusban. A prémium minőségű beruházásra a tulajdonos milliárdos forgalmú cége a biztosíték.

Bő egy éve gazdát cserélt az egykori Mándy-kastély. A vevő cég tulajdonosáé Magyarország legnagyobb építész és belső építész cége, a Lima Design Kft. A milliárdos forgalmú társaság nemcsak idehaza és a környező országokban, hanem egyebek között Dubaiban, Abu-Dzabiban és Ománban is rendszeresen dolgozik.

Ez a garancia, hogy valóban prémium minőségű lesz a beruházás – válaszolta kérdésünkre Madosfalvi Zoltán tulajdonos-vezérigazgató. – Eredetileg másfelé kerestünk ingatlanokat, a nagyatádi kastélyra véletlenül bukkantunk rá. Amikor először beléptünk oda, úgy éreztük, megérkeztünk, tíz perc alatt eldöntöttük, hogy ezt szeretnénk. Nagyszerű az energiája, az atmoszférája, a kisugárzása, ez egy intuitív döntés volt. Az elsődleges célunk, hogy visszaállítsuk a kastély eredeti állapotát. Egy extra területet is adunk hozzá, egy újabb szintet ugyanebben a stílusban. Természetesen a mai energetikai követelményeknek megfelelően hajtjuk végre a helyreállítást. Ugyanígy elvégezzük a park rekonstrukcióját, kiemeljük a védett növényeket, méltó környezetet fogunk létrehozni. Az engedélyezésre most fogjuk benyújtani a terveket.

A tulajdonos tervei szerint 2022. második vagy harmadik negyedévében kezdik el a beruházást. Ehhez nemrég megvásárolták a szomszédos, 4600 négyzetméteres telket is az önkormányzattól.

A Mándy-kastély 1936-ban épült neoeklektikus stílusban, déli homlokzatán a jellegzetes timpanonnal. Az északi oldalon egy 5 hektáros, védett reneszánsz park ölelte körül. A kastély és a simongáti uradalom tulajdonosa a Szatmár megyéből származó Kántorjánosi Dr. Mándy Sándor nagybirtokos, neves állattenyésztő és országgyűlési képviselő volt.

A Mándy-kastély egy korabeli felvételen
A Mándy-kastély egy korabeli felvételen

Megosztás