Újabb hőmérsékletrekord dőlt meg. Milyen idő vár ránk a jövő héten?

76 éves rekordot döntött a mai hőmérséklet. Jövő héten változékony, szeles és enyhe időjárásra számíthatunk. A mínuszok ritkán térnek vissza.

Az elmúlt hét egy őrült hullámvasutazás volt az időjárásunkban: hol villámlott és dörgött, hol havazott, hétvégére pedig beköszöntött egy meleg, tavaszias idő. Olyannyira, hogy vasárnap a meleg rekord is megdőlt hazánkban: Drávaszabolcson 18,2 fokig emelkedett a hőmérséklet. Ezzel megdőlt az 1944-es 16,8 fokos Szombathelyi rekord.

Az előttünk álló héten is folytatódik a változékony idő: Hétfőn még tavasziasan meleg lesz az idő, de már a napsütést többször zavarhatja felhősödés, délután kisebb eső előfordulhat.

Kedden egy hidegfront hatására az erősen felhős, borult égből többször lehet eső, záporeső. A szél fokozatosan északnyugatira fordul és viharossá fokozódik.

Szerdán több-kevesebb napsütés mellett felhőátvonulásokra lehet számítani és ezekből a felhőkből kis eséllyel előfordulhat hózápor vagy záporeső. Az északi, északnyugati szél továbbra is viharos lesz, a legerősebb széllökések megközelíthetik a 90km/h-t.

Csütörtökön eleinte napos időnk lehet, majd a délutáni óráktól kezdve észak felől megnövekedhet a felhőzet, csapadék már nem valószínű. Az északi, északnyugati szél többnyire már csak élénk lesz.

Pénteken kevés napsütés mellett többször erősen megnövekszik a felhőzet, kisebb csepergő eső előfordulhat, csupán mérsékelt légmozgásra számíthatunk.

Szombaton maradnak a felhők és további kisebb csapadék is lehetséges. Vasárnap már száraz napos idő a legvalószínűbb.

Jellemző hőmérsékletek:

Hétfő reggel: 7, 8 fok körül
Hétfő délután: 12, 13 fok

Kedd reggel: 6, 7 fok
Kedd délután: 7, 8 fok

Szerda reggel: 1, 2 fok
Szerda délután: 6, 7 fok

Csütörtök reggel: -4, -3 fok
Csütörtök délután: 7, 8 fok

Péntek reggel: 3, 4 fok
Péntek délután: 8, 10 fok

Szombat reggel: 0, 2 fok
Szombat délután: 6, 8 fok

Vasárnap reggel: -3, -2 fok
Vasárnap délután: 8, 10 fok

Megosztás