Újabb szúnyogirtások lesznek Nagyatádon

Az első éppen ma: ez hasonló lesz a legutóbbihoz, vagyis a napnyugta utáni időszakban történő földi kémiai irtásról van szó. A légi kémiai védekezés június 30-án, a napnyugtát megelőző másfél órában lesz.

Mint arról már szót ejtettünk, csípi az emberek szemét a rengeteg szúnyog Nagyatádon. Persze, jelképesen, valójában a bőrünket csípi. Mindenesetre sokan panaszkodnak erre. Olyannyira, hogy nemrég testületi ülésen szóba is került a téma. Konkrétan az, hogy elégtelen volt az államilag megrendelt gyérítés.

Visszatérő probléma ez, amióta központilag végzik az irtást. Állami feladat lett jó néhány éve. Egy szegedi székhelyű cég végzi az egész országban. Egy-két héttel előtte tájékoztatják az önkormányzatot, amelynek csupán annyi dolga van, hogy értesítse a méhészeket.

A város vezetése május 11-én megírta a szóban forgó konzorciumnak, hogy elégtelen a szúnyogirtás Nagyatádon. Ormai István polgármester az Atádhírnek elmondta: az önkormányzat megkeresésére most ismét elvégzik a feladatot. 

A minisztérium és a cég felé is jeleztük, hogy haladéktalanul újra végezzék el az irtást, ennek eredményeként most végre nemcsak földi, hanem légi kémiai védekezés is lesz – közölte Ormai István.

A szúnyogirtási gondokról készített videónkat itt nézhetik meg:

Megosztás