Újra lehet közlekedési vizsgát tenni vidéken

Megközelítőleg 70 nagyatádinak maradt el a KRESZ vagy forgalmi vizsgája az elmúlt két hónapban. Eddig online tanítás mellett készülhettek a jogosítványt szerzők, gyakorlati oktatásra nem volt lehetőség.

Az Atád Autósikola Kft. rövidített nyitvatartással újra megkezdte a működését közel két hónap szünet után. Minden csütörtökön tartanak gyakorlati vizsgákat, ebbe beletartoznak a rutin-, a biztonsági-üzemeltetési- és a forgalmi C és B kategóriás vizsgák is. A veszélyhelyzet kihirdetését követően azonnal felfüggesztették ezeket a tantermi oktatásokkal együtt, akkor 25-30 vizsgázóval közölték, hogy a követező időpontra már nem tudnak jönni. Ám a képzést nem állították le, átálltak az online távoktatási módszerre.

– Az elmúlt két hónapban nagyjából 60-70 embernek nem volt lehetősége elvégezni a jogosítvány megszerzéséhez szükséges vizsgákat – tudtuk meg az Atád Autósiskola Kft. egyik tulajdonosától és elméleti tanárától, Horváth Istvánnétól. – Ezzel együtt a vezetésoktatóink sem tudtak gyakorlati órákat végezni, mivel a kijárási korlátozás kivételei között nem szerepelt a vezetésoktatáson való részvétel. Az oktatóink most kezdenek újra fogadni tanulókat, a megfelelő védőeszközök használatával: a tanárnak és diáknak is kötelező lesz a szájmaszk és a gumikesztyű viselése, nem csak a gyakorlások, de a vizsga során is.

A nagyatádi tanoncok május 18-tól vehetnek részt újra elméleti és gyakorlati vizsgákon, 21-én lesz az első forgalmi vizsgalehetőség. Országszerte összesen 20 vidéki helyszínen indultak újra a közlekedési vizsgák, már 340 jelentkező teljesített a számítógépes, elméleti vizsgát, és közel százan tehették próbára a tudásukat a volán mögött. A héten megközelítőleg háromezren fognak megpróbálkozni a közlekedési vizsgák teljesítésével – írta az Index. Fontos információ, hogy mindenki csak a saját lakhelyéhez legközelebb eső vizsgahelyet veheti igénybe. Budapesten és Pest megyében pedig a korlátozást még nem szüntették meg, így egyelőre a az itt élők nem tehetik le a vizsgákat.

Megosztás