Újra nyitva vannak az óvodák és a bölcsőde

A korábbi működési rend szerint fogadják a kicsiket a nagyatádi óvodákban és a bölcsődében. Egyelőre még csak a gyerekek 60%-át engedték vissza a szülők.

A járványhelyzet veszélyének csökkenésével a héten már nem csak felügyeletet vállalhatnak a nagyatádi óvodákban, hanem a rendes működési rend szerint, korlátozások nélkül fogadják a gyerekeket. Az intézményvezetőtől megtudtuk, hogy ma reggel a 324 ovis közül 190 jött vissza az óvodákba.

Mind a hat óvodánk megnyílt, de csak az egyikben, a Hétpettyes Óvodában van teljes létszám, a többiben nagyjából a fele. Sok szülő már így alakította a hetét, nem számítottak rá, hogy egyik napról a másikra megnyílnak az óvodák – mondta Laczikné Koleszár Éva, a Nagyatádi Óvodák vezetője.

A járványhelyzetre való tekintettel az óvodákban igyekeznek minél több foglalkozást a szabadban tölteni, kiemelt figyelmet fordítanak a kézmosásra, és rendszeresen szellőztetik a termeket – tette hozzá az óvodavezető.

A bölcsőde is újra kinyitotta kapuit. A múlt héten még csak legfeljebb 10 gyermek felügyeletét vállalták, azt is szigorú járványügyi szabályok betartásával. Most viszont újra korlátozás nélkül hozhatják a szülők gyermekeiket. Itt sem a teljes létszámmal indult az újranyitás: 53-an vannak beíratva, ebből ma reggel 29 kisgyermeket hoztak be a szüleik.

Néhányan csak a jövő héttől, néhányan pedig június 15-től tervezik majd beadni a gyereküket a bölcsődébe – mondta az Atádhírnek Ivókné Pintér Melinda, a szociális szolgáltató központ igazgatója. – De olyan szülők is vannak, akik a járványra való tekintettel egyelőre nem tervezik igénybe venni a bölcsőde szolgáltatásait. A héten 4-5 új kisgyerek beszoktatását kezdtük meg. Négy csoportunk van, őket az épület két egységében helyeztük el, ugyanis a harmadik egységben felújítási munkálatok zajlanak, de ez nem okoz fennakadást a működésben.

A gyerekek átadásakor a szülőknek várakozási idővel kell számolniuk, ugyanis az öltözőben egyszerre csak egy szülő tartózkodhat a gyermekével. Itt a járványügyi előírásoknak megfelelően lázmérés és kézfertőtlenítés zajlik,  belépni csak maszkban engedélyezett.

Fotók: Röhrig Dániel

Megosztás