Újra vízilabdáztak a gyógyfürdőben

A szilveszter a sport jegyében telt városunkban. Hat év kihagyás után ismét vízilabda tornát rendeztek az év utolsó napján a gyógyfürdőben.

Délelőtt nem volt lehetőség úszásra a gyógyfürdő kinti medencéjében, ugyanis valamennyi pályát lezárták keresztben, hogy vízilabdapályát alakíthassanak ki helyette a Szilveszteri Vizilabda rendezvényre. A sportesemény nem új keletű, hat évvel ezelőttig a NUSE rendszeresen megrendezte a szilveszteri tornát. Idén a Merengő Lovasudvar és a Nyerges Hagyományőrző Egyesület feltámasztotta ezt a hagyományt. Karácsony másnapjáig még úgy tűnt, kevés jelentkező lesz – mindössze két csapatra való játékos jelentkezett.

A mélyvízben zajlottak a mérkőzések
A mélyvízben zajlottak a mérkőzések
A hideg idő ellenére a meleg vízben nem fázott senki
A hideg idő ellenére a meleg vízben nem fázott senki

– Ám szilveszterhez közeledve égni kezdtek a vonalak, végül annyian lettünk, hogy rengeteg tartalék játékost is ki kellett nevezni, egy teljes csapat nevezését pedig már nem tudtuk sajnos fogadni – mesélte Perák Márti, az esemény főszervezője, aki megígérte, hogy hagyományt életben fogják tartani a következő években is. Erre a célra most új kapukat is kaptak.

Reggel 10-kor szólalt meg az első meccs kezdetét jelző sípszó. Összesen 6 csapat közel 50 játékosa csapott össze a medencében. Délig zajlottak a mérkőzések. Végül a legjobban az Igen nevű együttes teljesített, másodikak lettek a Kiserdei Nádi Farkasok, harmadik helyen pedig az Öregfiúk végeztek. A nyertes csapat a Hervai család felajánlásából egy napos kenutúrát nyert a Dráván.

A csapattagok a verseny végén zsíros kenyeret majszolva és pezsgővel (a fiatalabbak gyermekpezsgővel) koccintva ünnepeltek.

Megosztás