Üsse kő, hadd szóljon!

Szenzációs ütőshangszer-bemutatóval látogatott el Nagyatádra a Talamba együttes. Zenés játékukkal Föld minden részére és minden korszakba ellátogathattunk. Szólt a dob, a xilofon, a kanál: minden, ami megütve hangot ad!

A város általános iskoláiból és Somogyszobról érkeztek diákok megnézni a gödöllői együttes, a Talamba ütőshangszer bemutatóját. A csapat 19 éve szerveződött, és annak idején előszőr kukásládákat használtak hangszerként.

Az együttes interakítv játékával bevonta a gyerekeket is a műsorba. Időutazásra invitálták meg őket, Afrikától Ázsián át Dél-Amerikáig rengeteg hangszerről megtudhattuk az eredetüket, megismertük hangzásukat, és bemutatták, hogy milyen céllal szólaltatták meg feltalálóik. Az együttes vicces játékával adta elő, milyen szituciókban szólalhattak meg ezek a hangszerszámok: afrikai király szórakoztatására, üzenetküldésre az esőerdők lombkoronáján át, a Himalája lábánál bölcsőjében ringó kisded elaltatatásra. 

A pezsdítő, ritmusos ütemeknek egyetlen kisgyerkőc sem tudott ellenállni, mindenkinek táncra perdült a lába a székek alatt. Az együttes a fellépés után rögtön tovább állt, hiszen a mai nap három fellépésen kell megjelenniük. A zenekarvezető, Zombor Levente elárulta, közel 400 ütős hangszer van a birtokukban, melynek mindössze a 10 százalékát volt alkalmunk megismerni. 

 

Megosztás