Vadászfegyverével ölte meg édesapját Barcs mellett

Előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Somogy Vármegyei Főügyészség azzal a fiatal terhelttel szemben, aki egy közös vadászatot követően lelőtte apját Barcs közelében.

A vádirat lényege szerint a fiú rendszeresen elkísérte a hivatásos vadász sértettet a vadászatokra, így tudta, hogyan kell a fegyvereket használni. 2022 májusában a vádlott kifejezetten kérte, hogy az apjával tarthasson egy vadászatra, mivel – kóros elmeállapotából fakadó azon tévképzete miatt, hogy a sértett rossz hatással van az emberiségre – végezni akart vele.

A vadászatot követően a vádlott megvárta, hogy az apja belekezdjen az elejtett vad kizsigerelésébe, majd mögé léptett és az egyik golyós vadászpuskával hátulról fejbe lőtte a férfit. A terhelt ezt követően a holttestet a helyszín közelében elrejtette, és másnap apja további fegyvereit magához véve Budapestre szökött.

A fiú kóros elmeállapota miatt képtelen volt arra, hogy cselekménye következményeit felismerje, vagy hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjék, ezért nem büntethető.

A főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a vádlott büntethetőséget kizáró okból történő felmentése mellett arra tett indítványt, hogy a bíróság rendelje el a kényszergyógykezelését.

A felhasznált képet a nyomozó hatóság készítette az egyik lőfegyverről.
A felhasznált képet a nyomozó hatóság készítette az egyik lőfegyverről.

 

Megosztás