Változik a forgalmi rend Nagyatádon

Néhány héten belül egyirányúsítja az önkormányzat az egyik belvárosi utca egy szakaszát, egy másikat pedig kinyitnak, hogy ne maradjon zsákutca, és azt is egyirányúsítják. Természetesen a lakosságot tájékoztatják előbb.

Néhány éve adta vissza önkormányzati tulajdonba a Dózsa György utcát a Magyar Közút, ettől azonban nem csökkent az átmenő forgalma. Az ott is kiépített kerékpárút egyik következményeként indokolt a forgalmi renden változtatni. 

Mivel a Rókus köz eddig is egyirányú volt, hamarosan a Beregszászi utca vele párhuzamos szakasza – a Pizza Dolotól a Koch Róbert utcáig  – is az lesz, csak éppen ellenkező irányban: oda a Dózsa György utcáról nem lehet majd behajtani. Így annak a szakasznak a déli oldalán kizárólag parkolni lehet majd, illetve az északi sávjában zavartalanul közlekedhetnek a járművek. A Beregszászi utca másik szakasza – a Koch Róbert és a Bajcsy-Zsilinszky közötti – továbbra is kétirányú marad.

Ezenkívül megszüntetik a Honfoglalás tér zsákutcás kialakítását: mindössze pár métert kell aszfaltozni, lebontani a kiemelt szegélyt, és a tér kinyitható lesz a Dózsa György utcára. Ezzel együtt ez a kis utca is egyirányúvá válik majd.

A forgalmi rend változását most készítik elő, néhány héten belül kihelyezik a közlekedési táblákat, és értesítik a lakosságot.

Fotó: Röhrig Dániel
Fotó: Röhrig Dániel

 

Megosztás