VB-ezüstérmes lett az atádi fekvenyomó

Majdnem egy éve súlyos sérülést szenvedett Szabó Kornél, elszakadt a mellizma és a bicepsze. Nemrég így is második helyen végzett a világbajnokságon, és csak a testsúlya miatt csúszott le az aranyról.

Kornél volt már Európa-bajnok, és VB-ezürtérmes is a legerősebb kategóriában. 2018-ban megnyerte a Rendőr-Tűzoltó Európa Játékokat is. 2008. óta versenyez a hivatásos tűzoltó. 11 hónapja azonban súlyos sérüléseket szenvedett.

Egy edzés során elszakadt a mellizmom és a bicepszem – meséli Kornél. – Rettenetes fájdalmaim voltam, ráadásul már meg sem tudták műteni, mert a járványhelyzetben mire meglett a CT-eredményem, kicsúsztam a határidőből. Két hétig mozdulatlanul feküdtem az ágyban, és szedtem a méregerős fájdalomcsillapítókat.

Kornél a sérülés után
Kornél a sérülés után

Idén márciusban kezdte újra az edzéseket, 20 kg-mal. Júniusban még mindig csak 80-100 kilóval tudott gyakorolni. Aztán egy hónappal a miskolci világbajnokság előtt megtudta, hogy átlépett egy másik korcsoportba: mivel betöltötte a 35-öt, a sub masters kategóriában indulhat, ahol a korábbi, 190-200 kilónál kisebb súly kinyomásával is eredményes lehet.

– Úgy döntöttem, akkor megpróbálom. Hozzáteszem: egyedül Ormai István polgármester úrtól kaptam ehhez támogatást. Aztán a vébén kiderült, hogy minden sportoló önmaga alatt teljesített, a járványhelyzet megtette a hatását. A korcsoportomban 17 induló volt. Végül ketten tudtuk kinyomni a 175 kilót, és én rosszabb testsúllyal lettem második.

Kornél 89 kilónak bizonyult, versenytársa pedig 70 dekával könnyebbnek.

 

Megosztás