Kilenc ittas sofőrt fogtak el a hétvégén

Kettő közülük baleset is okozott, kettő pedig érvényes jogosítvány nélkül vezetett – közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

2021. október 8-10. között kilenc esetben merült fel ittasság gyanúja az ellenőrzött sofőröknél, akikkel szemben büntetőeljárás indult járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt.

Az alkoholos befolyásoltság két alkalommal is balesethez vezetett. Péntek este Kaposváron, szombat délután pedig Pusztaszemesen történt anyagi kárral járó közlekedési baleset. A feltételezett okozókkal szemben alkalmazott alkoholszonda mindkétszer pozitív értéket jelzett.

Az ittas sofőrök közül ketten is érvényes vezetői engedély nélkül vettek részt a forgalomban, amely miatt az egyenruhások külön szabálysértési eljárást is indítottak.

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

Megosztás