Vigyorgó tökfejek

Ismét megrendezték a hagyományos tökfaragó versenyt. Közel 100-an neveztek be a lámpások készítésére. Számos kategóriában osztottak díjakat.

94 nevező és 120-nál is több alkotás – soha nem készítettek még ennyien töklámpást az idei tökfaragó versenyre. Az elkészűlt műveket október 25-én kellett leadni a Civil Klubban, az eredményhirdetést pénteken tartották. A zord idő dacára sokan jelentek meg a díjkiosztón, ahol a rendezők meleg teával és sült tökkel fogadták őket. Az eredményhirdetést az óvodások műsora és a polgármester úr köszöntőbeszéde előzte meg.

Számos kreatív alkotás született, jócskán akadtak a hagyományos arcfaragástól eltérő módszerek: a tökökből kígyókat, buszokat, házakat, pillanatképeket, hajókat, kastélyokat, sőt még egy homokos tengerpartot is készítettek. Számos vicces tökfejjel is neveztek, egyiken még fogszabályozót is láthattunk. Ezenkívül természetesen esztétikai alkotásoknak is helyet ad a platánfák árnyéka: ezek a lámpások díszes faragásokat hordoznak magukon, a rajtuk átszűrődő gyertyafény élővé varázsolja a véseteket.

A számos vigyorgó tökfej még sokáig fogja riogatni az autósokat az éjszakában. Aki eddig nem látta a lámpásokat, a hét elejéig még van alkalma megtekinteni őket a Baross Gábor utcai kanyarban a platánfák alatt.

Megosztás