Világbajnoki bronzérmes a nagyatádi lány

A mindössze 18 éves Vörös Rebeka Fanni harmadik helyezést ért el az augusztus közepén rendezett Történelmi Íjász Világbajnokságon. Az Ady Endre Gimnázium tanulója tavaly kezdett el komolyabban az íjászattal foglalkozni.

Idén már harmadik alkalommal rendezték meg Gyulán a Történelmi Íjász Világbajnokságot, amin három kontinens több száz versenyzője vett részt.  A versenyen csak történelmi jellegű íjakkal lehetett versenyezni.

Rebeka a modern anyagú tradicionális íj kategóriájának harmadik helyezettje lett.

Csodálatos élmény volt, rengeteg technikával, sok stílussal ismerkedhettem meg az íjászaton belül. Külön öröm volt számomra, hogy a kategóriában a dobogó mindhárom fokán magyar versenyző állhatott.

A világbajnokság érdekessége, hogy minden ország minden versenyzője csak a saját népének hagyományőrző ruhájában indulhat a versenyen.

A verseny első két napján kvalifikáció volt. A selejtezőn mind ügyességi, mind 3D-s [itt különböző állatok pontos mására kell lőni – a szerk.], mind pedig céltábla kategóriában kell versenyezni. Szerencsére bőven túlléptem a kvalifikációs szintet, amivel a rangsoroló szakaszba jutottam, ami egyben a döntő is volt.

Rebeka 6 éves korában ismerkedett meg az íjászattal Sümegen, de az akkori fellángolása nem tartott sokáig, viszont tavaly, amikor újra íjat fogott a kezébe, akkor beleszeretett a sportágba. Jelenleg a Berzencei Turul Íjász Klub tagja.

(A képeket köszönjük Rebekának.)

Megosztás