Villámkiállítás a Hunyadi utcában az összefogásért

Egyebek között origami tökök, pókfonások és fonalazott üvegek alkották a Ravenwoods Kids gyerekeinek kiállítását. A tárlat témája a halloween és a globális összetartozás volt. Közös játékokkal ért véget az esemény.

Ravenwood Kids utcai tárlat, avagy flashmob kiállítás a játszótéren – így hirdette magát az a szombati esemény, amelyet a jótékonysági akciókat és kreatív foglalkozásokat szervező művészeti csoport, a RinyaARTér’ rendezett. A kiállításon a csoport gyerekcsapata, a Ravenwoods Kids alkotásai lettek bemutatva. Az általános iskolás korú kisművészek az elmúlt napokban készítették a kiállítás tárgyait – egy részét közös foglalkozásokon, másik részét pedig házi feladatként kiadva otthon.

A flashmob jellegű kiállítás az Árpád fejedelem iskolában és a Hunyadi utca játszóterén volt megrendezve szombat délután. Minden alkotást a gyerekek maguk készítették. Az alkotások a mindenszenteket megelőző haloween ünnepének témáját dolgozzák fel. Így akadtak köztük origami tökök, fonalazott üvegek, sziluett mintás mécses tartók és pókfonások.

Rajzok is szerepeltek a tárlatban, ezek témájukat illetően a diszkrimináció ellen léptek fel: üzenetük, hogy mind egy bolygón élünk, éppen ezért közösen kell tennünk a megmentéséért, a fejlődéséért. Nincs értelme a széthúzásnak és a megkülönböztetésnek.

Külön érdekessége volt a kiállításnak az a plakát, melyen olyan külföldi levelezőtársak idézetei voltak olvashatók, akik a csapattal ápolnak baráti szálakat. Az üzenetekben a gyerekeket ösztönzik a további alkotómunkára.

Az esemény piñatázással, pletyka játékkal és egy kis tóparti sétával zárult.

Fotók: TEGphotoandart

Megosztás