Villanyoszlopnak ütközött egy autó, füstölt egy kombájn Nagyatádon

Tíz műszaki mentéshez és tizenegy tűzesethez, főként szabadtéri tűzesetekhez riasztották a somogyi tűzoltókat az elmúlt hétvégén.

Összeütközött két személyautó péntek délelőtt Marcaliban, a Széchenyi utcában. A műszaki mentést a város hivatásos tűzoltói végezték. A járművek utasai közül senki sem sérült meg.

Műszaki hiba miatt olaj folyt a motortérbe és emiatt füstölt egy kombájn vasárnap este Nagyatád külterületén. A város hivatásos tűzoltói hőkamerával átvizsgálták a járművet, ám tüzet, vagy izzó alkatrészeket nem találtak.

Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó pénteken Ötvöskónyi és Nagyatád között egy körforgalomban. A nagyatádi hivatásos tűzoltók rögzítették és áramtalanították a járművet, majd leemelték a villanyoszlopról.

Fotó: Nagyatád HTP
Fotó: Nagyatád HTP

Több, mint ötven négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet pénteken Batéban, a Vasút utcai vasúti átjárónál. A sínek mentén lángoló aljnövényzetet a kaposvári hivatásos tűzoltók rövid idő alatt eloltották.

Szombaton, közel egy hektáros területen égett az aljnövényzet és az erős szél miatt a lángok veszélyeztették a környező lakóingatlanokat is. A kaposvári hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal megfékezték a lángokat és eloltották a tüzet.

A batéi vasútállomás mögött összehordott gallyak és ágak, Zamárdiban pedig diófalevelek égtek szombaton. Batéban a kaposvári, Zamárdiban pedig a siófoki hivatásos tűzoltók oltották el a tüzet – írja közleményében a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Megosztás