Megkezdődött a sakkszezon

A nagyatádiak azt a dunaújvárosi csapatot fogadták a kulturális központ aulájában a hétvégén, amelyikkel mindig szoros mérkőzést szokott játszani.

Megkezdődött a 2023/24-es szezon a sakk NB2-ben. A nagyatádi csapat azt a dunaújvárosi csapatot fogadta, amelyikkel mindig nagyon szoros mérkőzéseket szokott játszani. Mindkét csapat erős összeállításban ült asztalhoz, így most is nagy csatára lehetett számítani. A találkozó három gyors döntetlennel kezdődött, de ezután egymásnak feszültek a felek. Jellemző a mérkőzés harcosságára, hogy a maradék 9 játszmából 8 eldőlt.

Három óra játék után kezdtek eldőlni a partik és ez az időellenőrzés közeledtével egyre fokozódott. Bár fej-fej mellett haladtak a csapatok, a hajrára nagyatádi előnnyel érkeztünk. Az utolsó játszmában Szijártó András biztos kézzel érvényesítette az előnyét, ezzel alakult ki a 7-5-ös nagyatádi győzelem.

Több szép játszmát is sikerült nyernie a nagyatádiaknak és összességében elmondható, hogy a játék képe alapján az eredmény reálisnak tekinthető.

A nagyatádi pontszerzők:

Győzött: Matko Ognjen (2. tábla), Horváth Attila (4. tábla), Molnár Aurél (6. tábla), Kőnig Balázs (7. tábla), Szijártó András (9. tábla)

Döntetlent ért el: Vrban Mladen (1. tábla), Máthé Gáspár (3. tábla), Molnár Aurél jr. (5. tábla), Ferencz Miklós (10. tábla)

A többi találkozón születtek kisebb meglepetések. Ilyen az újonc kalocsai csapat kiütéses győzelme, illetve a komlói és bajai csapat kis arányú sikere.

További eredmények:

Kalocsai SK 9.5 – 2.5 Karmin PSSE
Szentlőrinc 4.5 – 7.5 Decs 1990
Komlói BSK 6.5 – 5.5 Kaposvári Bástya SE
Bajai SSC 7 – 5 Marcali VSZSE

Megosztás