Zeneszó szállt a panelházak között – a filharmonikusok meglepetés koncertje

Réti pipitérektől ölelve, füves parkban adott koncertet a Pannon Filharmonikusok vonósnégyese Nagyatádon. Ezzel kedveskedtek a zenészek a járvány miatt bezártságra kényszerülő lakosságnak. Videóval!

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, tegnap délelőtt összesen három szabadtéri kiskoncertet adott a Pannon Filharmonikusok tagjaiból álló vonósnégyes. A meglepetés előadást nem csak nálunk, de országszerte több városban is megszervezték, tekintettel arra, hogy a járványhelyzet miatt az emberek jó ideig nem járhattak zenés programokra.

Zeneszó szállt a panelházak között
Zeneszó szállt a panelházak között

A 200 éves múlttal rendelkező hangversenyzenekarból négy vonós zenész tette tiszteletét városunkban: Büttner Orsolya és Bartha Noémi hegedűn, Szakács Viktória csellón, Murin Jaroszláv pedig brácsán játszott a nagyatádi közönségnek. Az Aradi utca játszóterénél adták első koncertjüket délelőtt 10 órakor, majd később a Kiszely lakótelepén és az idősek otthona előtt is zenéltek. A repertoárban szerepelt egy tangó, egy szerenád, egy ragtime szerzemény, és egy örök klasszikus: Johann Pachelbel d-dúr kánonja, melyből a videóban láthatnak-hallhatnak egy részletet.

Fotók: Röhrig Dániel

Megosztás