Zsigerek az illegális szemétlerakónál!

Korábbi hírünkben az illegális hulladéklerakók felszámolásáról tudósítottunk. Még két hónap sem kellett hozzá, már ismét tornyosulnak a szeméthalmok, ráadásul nem is akármilyen összetevőkből!

November 16-án megjelent cikkünkben a városgondnokság szemételtakarító projektjéről tudósítottunk. Nagyatád külterületén több olyan helyszín is van, ahová ismeretlen személyek rendszeresen lerakják a hulladékot. Ilyen helyek például a Henész utcai temető mögötti földek, és a Béke utcából induló földesút eleje. Utóbbinál dolgoztak a közfoglalkoztatottak novemberben az illegális hulladéklerakó felszámolásán, melyet akkor két napos munkával sikerült eltakarítani. 

A kíváncsiságtól vezényelve stábunk ellátogatott ezekre a helyszínekre, hogy azóta valjon történt-e változás? Szomorúan és döbbenten tapasztaltuk, hogy a hulladékhegyek visszatértek. A szemét mennyisége és elhelyezkedése arra enged követleztetni, hogy a tettesek fütyülnek arra, hogy ezzel kit károsítanak meg. Mintha az elkövetőek egyáltalán nem is számítanak tettenérésre, sőt a szemét elhelyezése már-már szándékos véleménynyilvánításnak tűnik, nem pedig kényszermegoldásnak: „magasról teszek rá, hova rakom a hulladékomat!”.

A kupacokban ismét vegyesen jelenik meg a szenny széles spektruma: építési törmelék, lomok, kiselejtezett bútorok, kommunális szemét. Mindezeket körülöleik a rothadó biomasszák bűzös halmai. Fagyálló folyadékos kannát is találtunk, üres festékszórós flakonokat, és egy igazán döbbenetes és különösen undorító kompozíciót is összeállított valaki: egy állat zsigereire és csontjaira egy szekrény maradványaiba tömködve leltünk rá. A földesút ezen szakaszán jó száz méter hosszan nyúlik el ez a hulladéklerakó: az emberi nemtörődömség ízléstelen kirakata.

 

 

Megosztás