Nagyatádi sikerek az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon

Idén is ellátogatott a KSZC Nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnázium csapata az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválra, melyet immáron 31. alkalommal rendeztek meg Budapesten május 24-én, pénteken. Az eseményen átadták a Tehetségkutató Diákmédia Pályázat díjait, az ADYák Szemle idén is a legjobbak között szerepelt.

A gimnázium iskolaújságának első száma 2016-ban jelent meg, 2018-ban pedig Az év diáklapja lett az ADYák Szemle. Idén már nem készült nyomtatott ADYák, így a csapat az újság weboldalával pályázott Az év online diákmédiuma kategóriában, ahol dicséretben részesült.

Széles palettán mozgó cikkek, érdekesen megírva. Dizájnját tekintve kicsit lehetne modernebb, de látszik, hogy nagyon sok munkát tesznek bele az alkotók – értékelte a pályaművet a zsűri.

Márkus Marcell Dávid, az ADYák Szemle szerkesztője Nagyi című kisfilmjével Az év diák-videósa kategóriában harmadik helyezést ért el.

A videó az adathalászatról szól, rendkívül valóságszerűen mutatja be ennek egyik lehetséges és igen gyakori elkövetési formáját, mellyel akár mi magunk is szembesülhettünk már. Szuper volt a karszalagos, fesztiválos hasonlat, a felhasznált anyagok remekül össze lettek vágva – véleményezte a kisfilmet a szakmai zsűri.

A DUE Médiahálózat minden évben meghirdeti Tehetségkutató Diákmédia Pályázatát, melynek célja a legtehetségesebb, legügyesebb médiával foglalkozó fiatalok, közösségek és mentoraik elismerése.

Az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon hagyományosan már 7 éve az ADYák Szemle fiataljai is részt vesznek, ahol számos izgalmas program, nagyszabású vetélkedők döntői, érdekes előadások várják őket, illetve a Tehetségkutató Diákmédia Pályázaton rendszeresen érnek el helyezéseket változatos kategóriákban.

Fotó: DUE élő közvetítés (részlet)

Megosztás