Utolsó meccsüket játszották az idei kiírásban a nagyatádi csapatok

A férfi kézilabdacsapat óriási meccset vívott az utolsó fordulóban, a nők győzelemmel búcsúztak a hazai közönségtől. A focisták Nagybajomban is győzni tudtak. Ezzel véget ért a 2023/2024-es szezon.

Nagybajomi AC – Nagyatádi FC 0:2 (0:1)

A már bajnok NFC Nagybajomban játszotta az idei kiírás utolsó találkozóját, ahol Juhász Ákos és Horváth Péter góljaival újabb három pontot zsebelhettek be a mieink, ami egyben azt is jelenti, hogy hibátlan tavaszt produkáltak, azaz a szezon második felének minden meccsét megnyerték.

Az NFC az egész szezon során mindössze 17 gólt kapott, ellenben 122 alkalommal talált be az ellenfelek hálójába. Az visszavonuló, veterán csatár Vukan Nikolic 26 gólt szerzett a kiírásban, nála többet csak a Marcali játékosa, Bradics Tamás lőtt.

Legközelebb a Magyar Kupa selejtezőjében lépnek pályára a mieink, a Balatonlelléhez látogatnak. Az, hogy idegenben kénytelenek selejtezőt játszani a nagyatádiak, nem újkeletű, az elmúlt öt évben egyetlen egyszer sem léphettek pályára hazai pályán a selejtezőkben.

Nagyatádi RKC (nők) – Szent István SE U21 37:33 (19:21)

Tét nélküli mérkőzést játszott egymással a két csapat, hisz a felsőházi rájátszásban kiesők nem, csak feljutók vannak. A mieink az utolsó előtti helyen várták a találkozót, míg az ellenfél 0 ponttal szerénykedett az utolsó helyen. 

Az első játékrészben még a Szent István SE vezetett, ám a második játékrészben sikerült a nagyatádiaknak fordítani, és megnyerték a szezon utolsó mérkőzését.

A rájátszás legeredményesebb Ghetu Andrea lett, aki a 8 mérkőzésen 75 alkalommal tudott eredményes lenni.

Nagyatádi RKC (férfi) – Kalocsai KC 31:31 (13:15)

A vereségen kívül minden más eredmény a nagyatádiaknak kedvezett az NB 2 alsóházi rájátszásának utolsó mérkőzésén, a Kalocsának pedig csak a győzelem volt elfogadható, ezért akár bajnoki döntőnek is beillő, a végletekig kiélezett csatát hozott a két csapat találkozója szombaton este a sportcsarnokban.

Igazán izgalmas meccsen sikerült a mieinknek kiharcolniuk a döntetlent, volt a meccsnek olyan szakasza, amikor az ellenfél 5 góllal vezetett, ám ezeken a hullámvölgyeken át tudott lendülni az RKC.

A rájátszás gólkirályát itt is Nagyatádi RKC adta, Bazsó Péter a 8 meccsen 102 gólt dobott.

(Fotók: Ormai Bálint)

Megosztás