Nagyatádra szervez előadásokat a SKIK

A „Szövetségben a vállalkozókkal” címmel vállalkozásfejlesztési programsorozatot indított a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara (SKIK) a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával. A projekt a vállalkozások számára kínál lehetőségeket Somogyban, főként a következő járásokból várják az érdeklődőket a programokra: a Barcsi, a Csurgói, a Fonyódi, a Kaposvári, a Marcali, a Nagyatádi és a Tabi járás.

A kamarai szolgáltatások közül a különböző témájú rendezvények szervezése a leginkább ismert a vállalkozások körében. A rendezvényeket a SKIK eddig elsősorban Kaposváron tartotta, amely nem mindig jelent segítséget a megyeszékhelytől távolabbi városok, falvak vállalkozói számára.

Ezen próbál segíteni az a kezdeményezés, amelynek keretében nemcsak a megyeszékhelyen, hanem a kisebb településeken, járási központokban is szerveznek rendezvényeket, ezért érdemes lesz figyelni a kamarai programokról szóló információkat. A SKIK a következő három területre fókuszál: az üzleti kultúra fejlesztése, a beszállítóvá válás támogatása és a digitális kompetencia fejlesztése.

Ennek jegyében folyamatosan szervezik a különböző témájú rendezvényeket megyeszerte. A NAV elektronikus szolgáltatásai lesz a téma április 17-én délelőtt Nagyatádon, délután Marcaliban. Április 22-én Görög Ibolya tart előadást az üzleti protokollról Marcaliban, 26-án pedig Csurgón. Érdekesnek ígérkezik az a rendezvény is, amely a mesterséges intelligencia gyakorlati alkalmazásáról szól április 30-án Nagyatádon, és amelynek előadója Szekrényi Péter Pedro, a MI egyik szaktekintélye.

Nem csupán rendezvényekről szól a projekt, most itt a lehetőség, hogy egy-, az IFKA által minősített szakértői tanácsadó cég térítésmentesen konzultáljon a vállalkozás képviselőivel, átvilágítsa a vállalkozást minőségirányítási szempontól és javaslatot tegyen arra, hogy milyen rendszerek bevezetése segítené elő a vállalkozás sikerét. Ehhez csupán egy online jelentkezési lapot kell kitölteni, amelynek elbírálását követően a tanácsadó cég felveszi a kapcsolatot a vállalkozóval.
Hasonló szisztéma szerint várható egy szervezetfejlesztési és HR tanácsadás igénybevételének lehetősége is.

A speciális szakembereket igénylő feladatok elvégzésének megkönnyítése érdekében pedig létrejött egy folyamatosan bővülő szakértői adatbázis a skikszakertok.hu oldalon.

A további részletekért érdemes megtekinteni a kamara honlapját, ahol a fenti programokra is lehet jelentkezni: skik.hu – áll a kamara közleményében.

Megosztás