Lidércposztok: eltűnnek a Facebook bejegyzések Szerző: Vránics Ildikó | 2018-08-23 13:53:15 | Címkék: facebook, eltűnés, bejegyzés, poszt, hiba, probléma, nagyvilág

Európai szintű hibával találták szembe magukat a legnagyobb közösségi oldal felhasználói. Sorra tűnnek el a régebbi és legfrissebb bejegyzések is, nem lehet megosztani tartalmakat, fotók és videók váltak láthatatlanná.

Stábunk is szembesült a problémával. Mai cikkeink, amelyeket a Facebookon próbáltunk közzétenni, sorra eltűnnek, nem láthatóak. A probléma általánosnak látszik. Több országos hírportál (pl. Alfahír, 24.hu, Azonnali) is beszámolt arról, hogy gondjaik vannak a megosztással. A legtöbb probléma a más online felületekről, oldalakról linken keresztül megosztott tartalmak megjelenésében merült fel. A legfrissebb bejegyzések lidérc módjára csupán pár pillanatig, illetve a lap frissítéséig maradnak láthatóak, aztán eltűnnek. Nem minden oldalt érint a meghibásodás. Egyelőre nem lehet tudni, mi az oka a problémának. A bejelentések alapján azok a posztok tűnnek el, amik tartalmaznak linkes hivatkozást. Többen azt mondják, feltehetően azért, mert az oldal algoritmusa automatikusan spamnek minősíti azokat. A szöveges bejegyzések és a feltöltött fotók nem tűnnek el.

Stábunk Atádhírről megosztott bejegyzései is rendre eltűnnek (A kép illusztráció!)
Stábunk Atádhírről megosztott bejegyzései is rendre eltűnnek (A kép illusztráció!)

Másik súlyos hiba is felmerült ma a közösségi oldalon: a profilképek, fotók, ikonok és videók eltűnése szintén sokaknak feltűnt. A 24.hu ajánlása szerint utóbbi hibára megoldás lehet a hirdetésblokkoló böngésző-kiegészítők kikapcsolása.

A meghibásodás európai szintű. A legtöbb panasz európai felhasználóktól érkezett, és nemcsak oldalak, hanem magánszemélyek posztjai is eltűntek. Egyesek jelezték, náluk a probléma elhárulni látszik: újra látják bejegyzéseiket és működik a megosztás-funkció is. Sajnos hasonló tapasztalatról stábunk egyelőre nem tud beszámolni.

A hiba elhárulásáig legfrissebb híreinket itt, az Atádhír felületén olvashatják!

Vissza az előző oldalra